BOKEN OM MEDELTIDSVECKAN

Vi kan redan nu avslöja att vi på Fandrake arbetar med en jättevacker coffee table-bok med unikt bild- och textmaterial från Medeltidsveckan – Nordens största medeltidsfestival med cirka 40 000 årliga besökare.

Medeltidsveckan är en årligt återkommande historisk festival som sedan 1984 anordnas på Gotland under åtta dagar. Temat är den danske kung Valdemar IV Atterdags brandskattning av Visby 1361 och dagarna är fullpackade med marknader, fältslag, tornerspel, konserter, marscher, bollspel, armborstskytte, eldcirkus och en mängd andra aktiviteter, en del årligt återkommande.

De som besöker Medeltidsveckan har för vana att klä sig traditionsenligt, alltså i den typ av kläder en medeltida svensk på Gotland skulle kunna tänkas ha burit. De flesta tillverkar kreationerna själva och därför är Medeltidsveckan start knuten till den högst levande lajvrörelsen i Sverige och övriga Europa.

Författare och fotograf är Olle Sahlin, främst känd för sina många år som konstruktör av rollspel och brädspel på klassiska förlaget Äventyrsspel som gav ut både Drakar och Demoner och Mutant. Som av en slump inleddes Medeltidsveckan samma år som Äventyrsspel släppte både Drakar och Demoner (svarta lådan) och Mutant (lila lådan). Till sin hjälp att sammanställa boken har Olle sin fru Karolina.

Vi kommer löpande att här berätta när vi öppna förbokningen av denna väldigt fina bok – och vi är mycket stolta och glada över att Olle och Karolina vill ge ut den på Fandrake. Tanken är att boken ska finnas färdig till Medelstidsveckan 2018.

 

Välkomna till Fandrake, Olle och Karolina!