Integritetspolicy

Sammanfattning

Enligt personuppgiftslagen (SFS 2008:204) räknas som personuppgifter all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en privatperson. Dina personuppgifter är information som enskilt eller tillsammans med andra uppgifter kan användas för att identifiera, lokalisera eller kontakta dig. Exempel på personuppgifter är namn, telefonnummer och IP-adress.

På Fandrake AB hanterar vi dina personuppgifter för att kunna erbjuda en bra tjänst till blivande, nuva­rande och tidigare kunder. Vi kan även använda de uppgifter vi har om dig i marknadsföring av våra egna eller särskilt utvalda samarbets­partners erbjudan­den. Du har rätt att begära ett utdrag över vilka uppgifter vi har om dig som person samt att dessa upp­gifter tas bort eller korrigeras. Detta görs enligt regler i lagen, se närmare på Datainspektionens hemsida.

Denna integritetspolicy innehåller information om hur vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna igenom vår integritetspolicy noggrant innan du samtycker till att vi behandlar dina personuppgifter.

Vilka vi är

Vi är Fandrake AB. Vår webbplatsadress är: https://fandrake.com.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

På fandrake.com finns en webbshop. När du handlar eller registrerar ett konto sparar vi följande uppgifter:

  • Namn (för framtida kontakt och distribution)
  • Epostadress (för aviseringar)
  • Telefonnummer (för aviseringar)
  • Din IP-adress (för skydd mot bedrägerier)
  • Fakturerings- och leveransadress (för bokföring och distribution)
  • Valda produkter (för bokföring)
  • Datum för köp och transaktionsgenomföringar (för bokföring)
  • Val av betalningsmetod (för bokföring)

Flera av dessa uppgifter kan du själv ändra eller lägga till via Mitt Konto i menyn, förutsatt att du har ett registrerat konto på fandrake.com. Vår e-handelsplattform heter Woocommerce, mer info om hur denna hanterar personuppgifter finns här.

Notera att vi inte sparar eller ens har tillgång till några betalningsuppgifter. Kortbetalning sköts via Stripe, deras policy hittar du här. Paypal-betalningar sköts helt och hållet via paypal.com, som du ombeds att själv logga in på och genomföra. För mer information om Paypals policy, konsultera deras webbplats.

Kontaktformulär

När du lämnar uppgifter via ett kontaktformulär på fandrake.com skickas de till oss via epost samt sparas i vårt system. Vi delar inte med oss av uppgifterna du lämnat via ett kontaktformulär, annat än i de fall då din fråga eller kontakt uppenbart kräver det. Om du till exempel inte fått en vara du beställt på fandrake.com måste vi givetvis bifoga information om dig till ansvarigt distributions- eller fraktbolag.

Cookie-filer

Om du har ett konto och loggar in på fandrake.com kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du arbetar på Fandrake och redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Läs mer om WordPress cookies här.

Även vår e-handelsplattform Woocommerce sparar cookies för att butik, varukorg och kassa ska fungera smidigt för dig som handlar.

Läs mer om Woocommerce cookies här.

Till WordPress har vi även installerat Jetpack, som är ett vanligt tillägg för ett flertal bra funktioner. Även Jetpack sparar cookies, du kan läsa mer om dem här.

Nyhetsbrev

Fandrake driver ett nyhetsbrev i vilket vi berättar om kommande produkter, rabatterbjudanden och annan information som kan vara relevant för dig som är intresserad av det vi gör. I varje nyhetsbrev följer det med en tydlig länk för hur du avregistrerar dig från framtida utskick.

Utöver vårt nyhetsbrev har vi för vana att skicka mejl till förhandsbokare om att beställda produkter är på väg. Dessa mejl tillhör rent administrativt inte någon reguljär epostlista, utan finns till för att ge information om beställd produkt. Om du avregistrerar dig från vårt nyhetsbrev kan det alltså hända att du ändå får informationsmejl om beställd produkt.

Fandrake använder MailChimp som nyhetsbrevsverktyg. Mer info om deras hantering av personuppgifter längre ner på denna sida.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Fandrake.com använder WordPress.com Stats (som ingår i Jetpack) för trafikanalys. Mer information om vilka personuppgifter som sparas och hur du frånsäger dig spårning finns här.

Crowdfunding

Fandrake AB arbetar ibland med crowdfunding av våra bokprojekt, till exempel Kickstarter.com. De personuppgifter våra backare delat med sig av sparas inte på fandrake.com, men finns tillgängligt inom organisationen för att vi ska kunna fullfölja vårt åtagande som förlag och kampanjägare. Läs mer om Kickstarters policy här.
Det kan även hända att vi delar dina uppgifter med en så kallad pledge manager för att lättare hantera alla backare och deras rewards och bonusar. Se nedan under Vilka vi delar dina data med.

Vilka vi delar dina data med

Dina personuppgifter kan komma att delas med tredje part. Bland dessa räknas dels vår distributionspartner Stjärndistribution, dels våra fraktbolag PostNord och DHL. Stjärndistribution åtar sig att radera personuppgifter från oss utan dröjsmål, men senast inom hundratjugo (120) dagar, enligt gällande biträdesavtal. Policyn hos PostNord hittar du här och DHL hittar du här.

De uppgifter vi plockar in via crowdfunding delar vi med en pledge manager som heter CrowdOx. Detta gör vi för att kunna hantera den stora mängd backare som ska ha både rewards och bonusar som resultat av deras investeringar i våra crowdfundingprojekt. CrowdOx policy hittar du här.

Vi säljer inte dina personuppgifter till tredje part.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Personuppgifter du lämnat på fandrake.com sparas i upp till 24 månader efter senaste interaktion. Därefter raderas de.

För dig som registrerat ett konto på fandrake.com sparar vi även personuppgifter du angett i din användarprofil. Du kan alltid se, redigera eller radera dina personuppgifter när som helst (med undantaget att du inte kan ändra ditt användarnamn). Även administratörerna på fandrake.com kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto på fandrake.com eller har handlat saker från vår butik kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Uppgifterna förvaras för Fandrake AB:s räkning i e-handelsplattformen WooCommerce på servrar hos Loopia, nyhetsbrevsverktyget MailChimp samt webbsajtsmjukvaran WordPress.

Loopias servrar finns i Västerås. Läs mer om deras serversäkerhet här.

MailChimp förvarar sina fysiska servar, där din data lagras, utanför EU/EES-området. Den dataöverföring som görs till servrar i tredje land lever upp till reglerna för säker dataöverföring inom ramen för dataskyddsförordningen, GDPR, enligt ramverket Privacy Shield Frameworks som har arbetats fram mellan EU och USA. Mer information om Privacy Shield Frameworks finns att läsa här. Mer om MailChimps säkerhet kan du läsa här.

Vår kontaktinformation

För frågor om Fandrakes integritetspolicy, mejla till info@fandrake.com.

Ytterligare information

Förutom de personuppgifter som samlas in via fandrake.com kan det också vara relevant att nämna de personuppgifter som eventuellt förekommer i den research en författare gör för att kunna skriva en bok som ges ut på Fandrake. För sådana personuppgifter ansvarar författaren, vi på Fandrake varken begär eller sparar på författares researchmaterial eller tillhörande personuppgifter.

Hur vi skyddar din information

Fandrake.com har givetvis ett SSL-certifikat och har så haft sedan starten i oktober 2017. SSL (Secure Sockets Layer) är den standard av säkerhetsteknologi som används för upprättande av en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare. SSL ser till att all data som skickas mellan en webbserver och webbläsare förblir privat och krypterad. Läs mer om SSL här.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

I den händelse vi skulle bli utsatta för en dataläcka kommer vi att meddela dig detta så snart vi tagit reda på omfattningen. Detta meddelande skickas via epost.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Fandrake.com presenterar ingen extern annonsering. Vi tar dock emot data via inbäddad kod från främst sociala medier, såsom YouTube, Facebook och Instagram. Läs deras policy här, här och här.

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Det finns inga sådana automatiserade beslut på fandrake.com som kräver personuppgifter.

Branschkrav om delgivning av information

GDPR och andra regleringar gällande personuppgifter gäller i ett förlags organisation (till exempel HR, marknadsföring eller ekonomihantering) men inte beträffande det som skrivs i böckerna. Där gäller yttrandefriheten, vilken i detta fall är starkare än GDPR.

0